Opätovné spustenie mlieka

Denisa    08.07.2016, 22:10

Dobrý deň, mám pol ročnú dcérku,ktoru bohužiaľ od približne 4 mesiaca nekojim. Mlieko sa mi postupne samé stratilo... Avšak asi dva dni pozorujem že mám pevnejšie prsia a po stlačení prsníka mi vyšli kvapky mlieka alebo skôr ako keby kolostra....skôr priesvitné take zltkaste ako biele,nezapacha... Chcem sa preto opýtať či je to v poriadku alebo mám ísť radšej ku gynekológovia?

Milá Denisa,

pretrvávanie tvorby mlieka po skončení dojčenia je normálne a bežné, a to i niekoľko mesiacov či rokov. Zároveň môže byť pretrvávajúca tvorba mlieka možnosťou na opätovné začatie dojčenia, ak by ste chceli.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Opätovné spustenie mlieka