Dojcenie a uzivanie antibiotik

Jana    08.07.2016, 21:49

Mam 5mesacneho synceka a mne vcera zistili absces, lekar mi predpisal atb Cedax 400mg a Flector ep Rapid ktory mam uzivat 2x denne po dobu 5 dni a upozornil ma aby som v kombinacii tychto liekov prerusila kojenie. Ja vsak kojit nechcem prestat tak staci ked vynecham flector alebo mozem uzivat aspon pol davky flectoru? Dakujem za odpoved

Milá Jana,

môžete spomínané antibiotiká užívať a pokračovať v dojčení. Pri antibiotikách mamičky dojčia bežne (užívajú ich napríklad, keď majú mastitídu, ale aj iné zdravotné problémy). Toto nepredstavuje vôbec žiadny dôvod na to, aby ste nedojčili.

Čo sa týka Flectora - účinná látka nepredstavuje pre dojčené dieťatko najmenší problém, dokonca z pohľadu dojčeného dieťaťa je toto najlepší možný liek. Takže Flector môžete užívať v množstve, ktoré potrebujete na zmiernenie bolesti.

Okrem toho je dobré vedieť, že riešením abscesu nie je incízia (narezanie prsníka), ale drenáž katétrom. Vieme vám k tomu poslať materiál. V každom prípade, absces ako aj jeho riešenie nie sú dôvod na ukončenie dojčenia. Môžete ďalej dojčiť aj z postihnutého prsníka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a uzivanie antibiotik