Lek neurol

louny    21.07.2016, 16:40

Dobry den,chtela bych vas poprosit o radu.8 let se lecim s panickou poruchou s cetnymi panickymi ataky.Naordinovany mam Sertivan a Neurol.Mam tydenni holcicku.V tehotenstvi mi leky ponechali .Nyni mi jedni lekari radi kojit,druzi nekojit za zadnou cenu.Neurol beru 2 mg denne,ale nyni se bojim kojit abych male neublizila.Muzete mi prosim poradit jak si mam poradit,jsem z toho dost bezradna.

Milá Louny,

Setralin môžete pri dojčení užívať. Môžete dojčiť na požiadanie tak, ako ste zvyknutá. Neurol môžete užívať a pokračovať v dojčení bez obmedzení. Nie je dôvod na to, aby ste nedojčili, ak ho potrebujete užiť. Nemusíte dojčenie obmedzovať z dôvodu užívania liekov.

Je veľmi dôležité, aby ste v tejto situácii pokračovali v dojčení, dojčenie je v tejto situácii je významnou ochranou pred jeho potenciálnymi budúcimi psychiatrickými diagnózami a zároveň významne prispieva k rozvoju mozgu, takže je dôležité ho udržať čo najdlhšie. Nedojčenie znamená pre vaše zdravie i pre zdravie vášho bábätka oveľa väčšie riziko. Ak by ste ho prestali dojčiť, jeho riziko toho, že bude mať v budúcnosti podobnú psychiatrickú diagnózu by sa výrazne zvýšilo. Dojčenie je teda dôležité pre jeho budúce fyzické i psychické zdravie, a to isté platí aj o vašom zdraví.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok