Príkrm od 3.mesiacov a štrajk

Sabi    21.07.2016, 16:45

Dobrý deň, syn má 3mesiace a 10dní. Pred 16 dňami bol očkovaný (Hexa+Prevenar). Potom ešte 10dní neutíšitelne plakal. Boli sme na pohotovosti a tam zhodnotili, že je prejedený. Vraj ho mám kojiť každé 3 hodiny. Avšak toto som nedodržiavala. Dojčila som ho naďalej na požiadanie, nezdalo sa mi, že je prejedený. Na pohotovosti sme boli na 10-ty deň od očkovania. O 2 dni na to som večer vôbec nemala mlieko. Skontaktovali sme sa s laktačnou poradkyňou a nasadili senovku a benedikt na podporu tvorby mlieka, 3x3 kapsule z každého denne. Beriem ich už štvrtý deň. Niekedy mám dostatok mlieka, ale sú chvíle, keď mám pocit, že nemám žiadne. Od dnes sme zvýšili dávku senovky na 4x3 kapsule denne. Ak nepomôže začnem brať moringu olejovú. Umelému mlieku by som sa rada vyhla. Najprv sme nekupovali UM, lebo sme dúfali, že mliečko sa rýchlo rozbehne. Ale včera večer sme už boli zúfalí a dali sme synovi 3lyžičky jablkovo-marhuľovej domácej výživy, UM sme doma nemali. Bol spokojný a konečne sa prisal na prsník, predtým ho odmietal. A zaspal. V noci mliečko zasa bolo. Moja otázka znie, či mu radšej dať UM alebo zeleninový príkrm? Vopred ďakujem za radu.

Milá Sabi, 

príkrm v zmysle jedla je v tomto veku lepšia možnosť. Zároveň s tým ešte existujú aj ďalšie možnosti riešenia štrajku a zvýšenia tvorby mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/strajk/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Príkrm od 3.mesiacov a štrajk