Rakovina bradavky

Zdenka    07.08.2016, 12:11

Dobry den, viem ze to je asi predcasne ale mam obavy, na lavej bradavke sa mi casto upchaval mliekovod, teraz nemam v prsniku ziadne hrcky, dieta mi z neho povodne nechcelo velmi pit ale uz si zvyklo a uz asi mesiac mam v hornom vnutornom kvadrante bradavky upchaty alebo malo priechodny vyvod lebo ked si stlacam prsnik, nikdy mi z tej casti mlieko ani len nevytecie, je to opuchnute, bledsie a su tam tmave bodky, myslela som si ze to zmizne, ze to dieta (4mesacne) kojenim uvolni alebo nieco ale je to stale rovnake uz takmer mesiac a vzdy to jemne stipe aj pocas kojenia alebo mimo neho. Viem asi by som mala ist k lekarovi, aj sa chystam ale rada by som vedela, ci ste sa s niecim podobnym nestretli. Odkedy to na bradavke vyzera takto, nemala som uz mliekovod upchaty. Mam 27 rokov, prve dieta, ziadna HAK a pod.

Milá Zdenka,

nie je pravdepodobné, že by to, čo opisujete súviselo s rakovinou.Najčastejšou príčinou takýchto stavovou bývajú zablokované mliekovody, prípadne niektoré kožné ochorenia, ktoré nie sú dôvodom na obavy. Avšak stav prsníkov a bradaviek nie je možné posudzovať cez internet bez vyšetrenia a bez dôkladnej anamnézy. 

Vo svojej otázke hovoríte o stave navyše nepíšete o hrčke v prsníku. Píšete, že situácia trvá už mesiac. Vzhľadom na to ako aj vzhľadom na skutočnosť, že niečo takéto si vyžaduje osobný kontakt, by bolo vhodné, aby ste sa obrátili na svojho gynekológa, ktorý by stav zhodnotil. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Rakovina bradavky