Kojit pri escitalopram teva 10mg

Iveta    13.08.2016, 11:55

Dobry den, chcela by som sa opytat, ci je mozne pri antidepresivach escitalopram teva 10mg kojit normale cely den aj noc? Psychiatricka povedala, ze sa maju lieky uzivat vecer a tym padom vecer ani nekojit a v noci prikrmovat a cez den zas normalne kojit. Za odpoved vam velmi pekne dakujem.

Milá Iveta,

Escitalopram je z hľadiska dojčenia jedno z najvhodnejších antidepresív a popri jeho užívaní je vhodné dojčiť tak, ako ste zvyknutá a nedokrmovať umelým mliekom. 

Prečítajte si k tomu aj tieto informácie:
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

Tieto lieky nepredstavujú dôvod na to, aby ste nedojčili. Pokračovať v dojčení je v tejto situácii bezpečnejšie aj pre vás, aj pre vaše bábätko. Vysvetlenia prečo sa môžete liečiť a súčasne dojčiť sú komplexné, ale jedným z mimoriadne dôležitých faktorov je, že do celej rovnice treba pripočítať riziká, ktoré kŕmenie umelým mliekom prináša, a to tak pre bábätko ako aj pre vás. Dojčenie je dôležité okrem iného pre rozvoj mozgu bábätka a tiež z hľadisko ochrany bábätka pred možnými psychiatrickými diagnózami v dospelosti. Hľadajte možnosti, ako pokračovať v dojčení a zároveň sa liečiť. 

Nedáva zmysel, aby ste pri užívaní týchto liekov nedojčili v noci, nehovoriac o tom, že zvlášť pre toto bábätko je mimoriadne dôležité, aby bolo dojčené a kombinácia kŕmenia bábätka v noci fľašou a cez deň dojčenie pre veľkú väčšinu bábätiek znamená, že dojčenie v priebehu určitej doby predčasne skončí úplne.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojit pri escitalopram teva 10mg