Zapcha

Miška    13.08.2016, 11:49

Dobry den, Moze mat moj syn zapchu zo senovky a benediktu? V pondelok vecer som zacala uzivat senovku a v utorok vecer som k nej pridala benedikt. Vcera tj v stredu maly skoro vobc nekakal, ak neratam malinke spinenie, co sa za stolicu povazovat neda a uz vobec nie u neho,, kedze predtym kakal vela a asi 2-3x za den. Dakujem

Milá Miška,

je vysoko nepravdepodobné, aby toto súviselo s faktom, že vy užívate tieto bylinky. Dojčené deti mávajú typicky tekutú stolicu, nie tvrdú stolicu, a to bez ohľadu na to, čo matka zje a toto platí aj o bylinkách. Navyše "nekakanie" nie je to isté ako zápcha. Nepíšete vek bábätka, ale od veku bábätka by veľmi záviselo zhodnotenie "nekakania". Lebo v určitom veku môže byť nekakanie normálne, v určitom veku môže signalizovať problém a niekedy navyše súvisí so zníženým príjmom materského mleika.

Z vašej otázky sa zdá, že tieto bylinky užívate pre zvýšenie tvorby mlieka, ak to tak je, keďže nepíšete ďalšie detaily, nie je jasné, aké ďalšie opatrenia pre zvýšenie príjmu materského mlieka zo strany bábätka robíte.

Ak teda nie ste v kontakte s poradkyňou pri dojčení, odporúčame vám ju kontaktovať:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

a urobiť aj ďalšie kroky pre zvýšenie príjmu mlieka zo strany bábätka:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4795

Ak bude bábätko získavať dostatočné množstvá mlieka, bude priberať a prospievať a ide o bábätko staršie ako 3 týždne, potom nie je potrebné riešiť, že nekaká, toto môže byť pri dojčených deťoch v tomto veku úplne normálne, za predpokladu, že sú výdatne dojčené a priberajú.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok