Nocne budenie/bdenie

Lucia    17.08.2016, 12:37

Dobry den, poprosim vas o nazor na nasu situaciu Dcerka 20mesiacov je stale dojcena na poziadanie, popri beznej strave. Zaspava vyhradne na prsniku a velmi rychlo. Problemom je v poslednej dobe nocne bdenie, budenie sa. Bezne ked sa v noci zobudi na nliecko len sa pricucne, napapa a spinka dalej. Cca posledny mesiac sa ale skoro kazdu noc, resp kazdu druhu stava, ze po nadojceni v noci okolo 3-3 hod nad ranom sa jej nepodari zaspinkat a aj dve hodiny je potom v takom polospanku, stale pricucnuta, zaspinka na chvilu a potom zas hore, pozera, a takto aj dve hodiny, nemozem ju vobec pustit ci sa pohnut vlastne, aby sa jej nepohla bravavka v puse. Neplace, nechce sa ist napr hrat ci ine, proste len takto musi byt pri mne, najlepsie na rukach ci lezat vedla mna pricucnuta. Cez den potom vidim, ze tento nocny spanok jej chyba, obednajsi spanok je potom velmi dlhy Mate podobne skusenosti od inych mamiciek a rady, co by mohlo pomoct jej rychlejsie opat zaspat, resp aby sa toto bdenie nestavalo. Suvis s jedlom cez den, ci aktivitami, resp ked spi s nami v posteli ci v postielke som nespozorovala. dakujem

Milá Lucia,

niet pochýb, že je to vyčerpávajúce. Takéto fázy sa môžu pri deťoch v druhom roku života vyskytovať, napr. keď dieťatku idú zúbky a pri precitnutí sa úplne prebudia a neuspí ich dojčenie. Je to nepríjemné, ale prejde to. To, že spíte s bábätkom spoločne, vám môže pomôcť, aby ste si aspoň trochu oddýchli a nemuseli sa na každé dojčenie úplne prebudiť a pri úplných prebudeniach na dlhšiu dobu môžete aspoň ďalej ležať v posteli a oddychovať. Je dôležité, že bábätku viete potom pomôcť dobehnúť zameškané počas obedného spánku, pri ktorom môžete aj vy dospať prebdené hodiny z noci.

Každé bábätko začne postupne samo od seba spať celú noc, netreba na to nič špeciálne podniknúť. V tomto veku mu treba poskytnúť istotu, že mu niekto v noci pomôže naspäť zaspať a že sa môže v noci cítiť bezpečne. Nočné budenie na dlhšiu dobu čoskoro prestane a potom sa znova lepšie vyspíte aj vy, aj dieťatko. Vydržte, bude to lepšie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nocne budenie/bdenie