Silná menštruácia počas dojčenia

Gitka    28.08.2016, 21:37

Dobrý deň chcem Vás poprosiť o radu.Synček má 11mes.,je kojený.Dostala som menštruáciu ale tak silnú až ma zarazilo.Pred cca 2mes.som bola u dokt.csetko v poriadku a hovoril,ze už nabehne pomaly cyklus.Co sa aj udialo ale je veľmi silná.Viete mi poradiť čo by sa dalo na ňu použiť a bez problémov dojčiť.D ďakujem veľmi pekne za odpoveď

Milá Gitka,

dojčiace matky spravidla dostávajú menštruáciu približne v čase, keď sa to stalo i vám. Stáva sa tak preto, že dojčenie už v tomto čase plodnosť matky neovplyvňuje.

Prvé tri cykly po pôrode môžu bez ohľadu na to, či ide o dojčiacu alebo nedojčiacu ženu, vykazovať rôzne nepravidelnosti a môže sa stať aj to, že menštruácia bude prebiehať ako veľmi silná. V tejto situácii závisí ďalší postup od toho, ako sa menštruácia vyvíja. Môže to byť aj normálny jav.

Ak máte pocit, že krvácanie je neobvyklé a príliš silné a je potrebné ho regulovať, obráťte sa na svojho gynekológa, ktorý ďalšími vyšetreniami môže zistiť, z čoho krvácanie pochádza a podľa toho odporučiť ďalší postup. Ak by bolo potrebné užívať nejaké lieky, zistite, aké lieky by boli pre túto diagnózu potrebné a môžete ich kompatibilitu s dojčením skonzultovať s našimi lekármi a farmaceutmi na emailovej adrese dojcenie@mamila.sk.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Silná menštruácia počas dojčenia