Posvove infekcie

Miroslava    12.07.2012, 13:37

Dobry den, rada by som sa na Vas obratila s mojim problemom- v tehotenstve som trpela mykozou, ktoru mi gynekologicka pocas tehotenstva odmietla liecit. Po porode mi nasadila Canibene, liecbu som podporila aj protikvasinkovou dietou. K zlepseniu ale nedochadzalo a stale som trpela a nadalej trpim palenim, svrbenim a niekedy ukrutnym nepohodlim, obzlast po pohlavnom styku. Tu musim uviest, ze manzel bol u urologa a vsetko mal negativne. Pouzivame kondom, aby sme zamedzili pripadnym problemom aj u manzela. Doktorka mi uz viacnasobne predpisala Macmirror complex, ale bezuspesne- raz mi v kultivacii vyjde streptokok, raz E coli, pripadne obe naraz.Tento problem sa teda taha uz vyse roka, od porodu ubehlo 10 mesiacov. Pri poslednej navsteve mi lekarka povedala, ze kym dojcim, je velmi obtiazne udrzat v posve idealne podmienky a preto sa u mna mozu niektore bezne vyskytujuce sa bakterie premnozovat. A to je moja otazka- Je to mozne ?Budem vdacna za odpoved, s pozdravom Miroslava

Milá Miroslava,

nie je pravda, že by dojčenie súviselo s "ťažkosťou udržať v pošve ideálne podmienky". Nie je to logické ani vzhľadom na hormonálnu situáciu pre dojčení ani vzhľadom na skutočnosť, že drvivá väčšina ostatných dojčiacich žien problémy bežne nemá. Vaše problémy nemajú pôvod v dojčení a potrebujete správnu liečbu a správne postupy na to, aby sa váš problém vyriešil, a áno, je ho možné riešiť počas dojčenia. Dojčite teda ďalej a hľadajte odborníkov, ktorí vám skutočne budú vedieť poradiť.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Posvove infekcie