Zvysenie tvorby mlieka

Jana Š.    29.08.2016, 22:27

Dobry den, mam 4,5 mesacnu dcerku, ktora pekne pribera, no posledne dva tyzdne sa trapime so znizenou tvorbou mlieka. Kupila som si v lekarni bylinky senovku a benedikt, mlieko sa krasne zvysilo, no mala dostala hmacku tak som ich musela vysadit a tvorba mlieka sa vratila po dni od vysadenia na povodnu uroven. Malu prikladam kazdu hodinu, na oba prsniky, mala vzdy oba vypije a chce viac... Trapime sa uz dalsi tyzden no nemam pocit ze by sa to lepsilo. Existuje nejaka alternativa byliniek okrem homeopatik? (Homeopatika mi nepomahaju)... Dakujem vopred za skoru odpoved.

Milá Jana,

skúste svoju situáciu riešiť komplexne spoločne s poradkyňou pri dojčení. Vo vašej situácii treba urobiť viac než len zvyšovať tvorbu mlieka.

Hnačka, ktorú popisujete pri užívaní byliniek, by stála za vyhodnotenie, pretože nemusí ísť o niečo, čo si vyžaduje vysadiť bylinky - môže byť skôr znakom toho, že dieťa začalo piť viac mlieka a väčšie množstvo mlieka malo vplyv na zmenu obrazu stolice, ale táto zmena nemusí byť negatívna. Je normálne, ak dojčené deti majú častú a vodnatú stolicu a vyšší príjem mlieka môže k tomuto viesť, a to môže byť v poriadku. 

Prečítajte si tento náš článok, ktorý uvádza celú škálu byliniek, ktoré majú potenciálne niekedy zvýšiť tvorbu mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zvysenie tvorby mlieka