Pauza v kojeni na 3 dni-ako na to?

Katarina    12.07.2012, 13:54

Dobry den,potrebovala by som vycestovat na 3dni(4noci) a mam 14mesacnu dcerku,ktora je kojena-bez UM,ale je to velka jedacka prikrmov.Moja otazka je,ci mozem nejak ovplyvnit to,ze ked sa vratim,mala chyti bez problemov prsnik(pocitam s tym,ze si budem odsavat mlieko,aby sa neznizila tvorba-aj ked dcerka nie je nejaky velky ''ciciak''-kojime sa asi 2-3x cez den a v noci-par krat-fakt netusim,lebo ju kojim poleziacky v pposteli-ale teraz to castejsie nocne kojenie pripisujem tlaciacim sa stolickam :-( )

Milá Katarína,

vo všeobecnosti by niečo takéto nemuselo byť problém, ale svoju dcérku najlepšie poznáte vy, a pravdepodobne dokážete predpovedať jej reakciu, pretože nejde len o tom, že vaša dcérka pije materské mlieko, ale o vašu prítomnosť, uistenie, ktoré dojčením dostáva, a taktiež o skutočnosť, že je na dojčenie zvyknutá v noci (čo je samozjreme úplne normálne), ale otázka je, ako tie štyri noci bez vás zvládne. Ďalší z faktorov, ktoré mimo dojčenia treba zvážiť je aj rast stoličiek a to, že dojčenie dcérku v takejto situácii upokojuje a pomáha jej. Pre niektoré deti párdňová absencia v tomto veku sa to nejaví byť problém a po príchode mamičky naspäť sa dojčia presne tak, ako predtým. Pre niektoré deti môže byť takéto dlhé odlúčenie v tomto veku traumatizujúce a je isté, že všetkým mamičkina prítomnosť veľmi chýba. Zvážte všetky okolnosti a to, aká vaša dcérka je a na čo je zvyknutá. Prípadne skúste pohľadať aj možnosti na to, aby ste išli aj spolu s dcérkou a ešte nejakým sprievodcom k nej. Nemusí to byť úplne jednoduché, ale nie nemožné.

Vačšina detí v tomto veku sa opäť na prsník prisaje, ale niektoré môžu na situáciu zareagovať odmietaním prsníka, toto je veľmi ťažké predpovedať.

Nech sa rozhodnete akokoľvek, je dobré vedieť, že v tomto veku vaša dcérka vo vašej neprítomnosti nepotrebuje umelé mlieko, stačí jej pestrá a vyvážená strava, ktorú bežne jedáva. A je len samozrejmé, že nepotrebuje fľašky.

Keď budete preč, bude dobré, aby ste si mlieko odsavali, prípadne odstriekavali.

Táto situácia je síce pomerne odlišná, ale možno stojí za prečítanie: 

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=341

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=334



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pauza v kojeni na 3 dni-ako na to?