Kojenie a železo

bianka    15.09.2016, 12:14

dobrý deň, moja mala ma 11 mesiacov a stále ju kojím. problém je, že mi strašne ale strašne padajú vlasy. Dočítala som sa, že to môže mať súvis aj s nedostatkom železa. Chcem sa preto opýtať, či si železo možem "naordinovať" sama, alebo je potrebné zajst radšej k lekárovi a či to nemože mať dopad na malú. Ďakujem

Milá Bianka,

vypadávanie vlasov v tomto období po pôrode (a to relatívne veľkého množstva vlasov), ktoré zažívajú matky po pôrode, sa neskôr zlepší aj bez "liečby". Vypadávanie vlasov nesúvisí s dojčením a nepredstavuje žiadne riziko pre vaše dojčené dieťatko.

Ak máte pocit, že potrebujete na tento stav nejakú liečbu, môžete užívať prípravky, ktoré vám odporučí lekár a pokračovať v dojčení tak, ako doposiaľ. Všetky tieto prípravky nepredstavujú popri dojčení žiaden problém. Z hľadiska dojčenia môžete užívať aj železo.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojenie a železo