Kojenie v noci

Lydia    17.07.2012, 21:17

Dobry den, syn ma 4,5 mesiaca a zacina v noci dobre spavat. predtym sa budil aj kazde dve hodiny, ale poslednych niekolko noci kojime okolo deviate vecer a ide spinkat. potomsa budi o polnoci, stvrtej a o siedmej a to uz vstavame. mam problem, ze sa mi v noci tvori mlieko a kedze maly spi tak mam plne prsniky. uz som aj vstala tuto noc a pumpovala si. Mam otazku ako postupovat, aby mi tato zmena v nocnom kojeni nesposobila znizenie tvroby mlieka cez den. a ako postupovat v noci, budit maleho na kojenie, ci si radsej pumpovat a kolko pumpovat, len aby povolil tlak? Dakujem, Lydia

Milá Lýdia,

prvoradým faktorom je to, ako váš synček pije, keď sa dojčí a ako dobre priberá. Ak pije dostatočne výdatne, ak dobre priberá a je všeobecne spokojný, tak sa nemusíte trápiť tým, koľkokrát sa v noci budí (mimochodom toto nemusí byť trvalý stav, možno sa o pár mesiacov začne znovu budiť častejšie), toto, čo popisujte, môže byť úplne normálne a nemusíte robiť nič špeciálne, to znamená ani odsávať mlieko na udržanie tvorby mlieka, ani synčeka budiť na dojčenie. Dojčite ho vtedy, keď sa zobudí. Ak sa vy v noci zobudíte na príliš veľký tlak v prsiach, môžete si trošku mlieka odstriekať alebo odsať, aby ste odstránili nepohodlie, ale tvorba mlieka by sa postupne mala znovu ustáliť. Odsávaním či odstriekaním by ste len mali uvoľniť tlak, ktorý cítite, nie je potrebné, aby ste odsali žiadne konkrétne množtvo.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojenie v noci