Trhanie zuba pocas dojcenia

olga    19.07.2012, 02:13

Dobry den, neviem si rady.. pocas tehotenstva mi lekarke nechcela trhat zub, vraj az ked sa babo narodi... teraz kojim , mala ma 4 a pol mesiaca... Zub mam uz totalne zapaleny, opuchnuty... vraj mi ho nechce trhat, lebo anesteza prenika do mlieka... takze co je lepsie... odstriekat si medzi kojeniami mlieko , dat ho do mrazaku... a potom ho pouzit, ked mi vytrhne zub? .. tiez neviem, ci sa mi mlieko vytvori, ked ho mam teraz akurat, ze nemusim si ani odsavat.. mala sa mi napapka a kym ide zasa jest, tak sa mi opat vytvori.. naozaj neviem co mam robit.. dlhsie uz z takymto zubom nevydrzim, ale odstavit dieta kvoli zubu ?.. atieez neviem, ako dlho po trhani, by som ju opat mohla nakojit mojim mliekom... a ci uz aj ho bude chciet, ked si zvykkne na flasku :( Dakujem Olga

Milá Oľga,

všetky lokálne anestetiká (mezocain, lidocain) použité vo vašom prípade pri trhaní zubu sú úplne bezpečné a bez obáv môžete dojčiť hneď po zákroku. Je zbytočné pripravovať si dopredu mlieko alebo mlieko odstriekavať.

Je naozaj nielen zbytočné, ale aj rizikové odstaviť dieťa pre to, aby ste si mohli nechať vytrhnúť zub. Použitie fľašky je rovnako zbytočné ako aj rizikové, dieťatko sa nemusí naspäť na prsník prisať. Naozaj to nie je žiaden problém a dojčiť môžete bez prerušenia ihneď po vytrhnutí. Nemusíte čakať, nemusíte mlieko odstriekavať či vylievať.

Je škoda, že ste dostali nesprávne informácie, pre ktoré ste potrebné ošetrenie tak dlho zbytočne odkladali. To, že si dojčiaca žena môže nechať vytrhnúť zub, je všeobecne známe, v prípade potreby sa obráťte na iného zubára, pretože problém so svojím zubom potrebujte riešiť okamžite.

Môžete si prečítať aj podobné predchádzajúce otázky:

Dojčenie a vyberanie znamienok a lokálna anestéza:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=33


Dojčenie a trhanie zubov:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=181


Dojčenie a celková anestéza:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=132

Dojčenie a panoramatický rontgen:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=158



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Trhanie zuba pocas dojcenia