Odlucenie od dietata hned po porode

Lula    02.10.2016, 10:49

Dobry den , som 5 dni po porode sekciou ale dietatko museli kvoli vaznym zdrav.kompl. transportovat doninej nemocnice kde je napristrojoch.mne uz nabehlo mlieko,ale hmed som dostala teploty a mam pocit ze opat zacina zapal..pri prvom dietati som kcoli pocetnym zapalom prestala dojcit po.6 t. No teraz chcem dojcit co najviac.ako na to ked a dietatkom nemozem byt a ko riesit tu nadprodukciu ..zatial mu v nemocnici podavaju materske ml.z ml.banky ale ked ma prepustia budem mu nosit svoje len neviem ako teraz s.tou nadprodukciou .pit salviu alebo odsavat v intervaloch 3 h?ako v noci.vobec neviem ako postupovat a nikde som nic podobne nenasla.vopred vam velmi pekne dakujem

Milá Lula,

v tejto situácii vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste dostali na mieru šité odporúčania. Spoločne s poradkyňou zhodnotíte, čo sa momentálne deje s tvorbou mlieka. Zápal prsníka nevzniká primárne z toho, že prsníky produkujú mlieko alebo že sa matke tvorí veľa mlieka. V tejto situácii sa treba pozrieť na to, čo sa deje, čo spôsobuje teraz zvýšenú teplotu a ako preventívne zabraňovať stavom, ktoré sa označujú ako zápal prsníka. Toto nie je možné vyhodnotiť cez internet.

Vo všeobecnosti neodporúčame, aby ste znižovali tvorbu mlieka (nehovoriac o tom, že pitie šalviového čaju vysoko pravdepodobne tvorbu mlieka neovplyvní), práve naopak – v tejto situácii je dôležité udržať vynikajúcu tvorbu mlieka, pretože je základným predpokladom pre to, aby sa bábätko neskôr začalo prisávať a aby mohlo byť výlučne dojčené a do času, kým sa prisaje, aby nemuselo dostávať umelé mlieko. Odsávajte (alebo ručne odstrekujte) si mlieko aspoň 8x denne, z toho aspoň raz v noci. Prečítajte si, ako môžete svoje mliečko skladovať a neskôr použiť pre svoje bábätko:

http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/uskladnovanie-mlieka/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odlucenie od dietata hned po porode