18 dni- stolica

Monika    02.10.2016, 10:43

Dobry den, moju dcerku dojcim, nedavam jej cumel ani flasu. Za den jej menim aj 10-12 plienok pocikanych ci pokakanych. Chcem sa spytat aku by malo mat 18 dnove dieta stolicu, pretoze dnes ju ma vodnatu az hnackovitu. Neviem ci je to v poriadku, pripadne co na to dat. Dakujem

Milá Monika,

stolica dojčeného bábätka môže vyzerať aj takto. Ak je bábätko výlučne dojčené, nemala by byť  stolica formovaná, ak stolica nie je formovaná, čokoľvek iné môže byť normálne - konzistencia stolice môže byť riedka, hustá, kašovitá. Rovnako farba stolice nie je dôležitá, ak je bábätko spokojné a dostatočne priberá. Farbou stolice sa netreba zaoberať. Zelená stolica môže byť pre dojčené bábätko normálna, aj dlhodobo, aj keď je riedka/hustá, tmavozelená, hlienovitá.

Tzv. „praženicová“ stolica nie je konečný cieľ dojčenia. Podstatné je, ako sa bábätko správa. Ak je spokojné, dobre priberá a dobre, výdatne sa dojčí, tak nie je potrebné robiť nič. Preto ak máte obavy, či je tento stav normálny, môžete sa skontaktovať s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste sa ubezpečili, či vaše bábätko získava dostatok mlieka.

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 18 dni- stolica