Nezaspi ani pri dojčeni

Nataša    04.10.2016, 09:52

Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť, či je možné nejako docieliť aby mi malá zaspala pri dojčení. Teraz má 4 mesiace a keď mala necelé 3 mesiace prestala zaspávať pri dojčení. Neviem ju cez deň nijako uspať až plače z toho aka je unavena. Predtým krásne zaspavala najma pri dojceni alebo stacilo ze pri nej ležím a hladkám ju. V noci spíme spolu a vtedy nie je problem, v polospanku sa nadojči a spi dalej. Len cez deň nám to nejde. Ďakujem :)

Milá Nataša,

vašu otázku nie je možné posúdiť prostredníctvom internetu. Odporúčame vám, aby ste sa obrátili na poradkyňu pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť a toto môže byť kľúčové pre to, čo by sa dalo vo vašej situácii z hľadiska dojčenia zmeniť.

Ak sa vaše bábätko správa podobne, ako popisujú mamičky vo svojich skúsenostiach v úvode tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

potom spoločne s poradkyňou postupujte ďalej podľa odporúčaní v tomto článku.

Z vášho popisu sa totiž zdá, že do približne tretieho mesiaca ste dojčili svoje bábätko a ono sa ku koncu dojčenia monotónnym satím uspalo a takto to často s dojčením funguje. Ale v prípade, že bábätko začalo reagovať na zníženie tvorby mlieka nespokojným správaním, je možné, že sa odpojí od prsníka príliš skoro a teda nezaspí. Typickým časom, kedy sa nespokojné správanie na prsníku v dôsledku zníženia tvorby mlieka začne prejavovať, je približne tretí mesiac a je tiež typické, že toto správanie je menej vypuklé, keď bábätko je v polospánku alebo v noci.

Okrem toho s vami poradkyňa pri dojčení prejde ďalšie možnosti, ako pomôcť bábätku zaspať a dostatočne sa vyspinkať a ako ho utíšiť, keď je rozrušené a plače.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nezaspi ani pri dojčeni