Unavena pri dojceni

Martina    06.10.2016, 10:56

DOBRY DEN,mam 3mesacnu dcerku,ktora je iba dojcena.Mala nieje velky jedacik,ale mame taky problem,ze ked ju nenakojim hned po spanku tak mi nechce papat.Potom je uz unavena a nechce tahat,musi si zase pospinkat a tak napapat.Hlavne vecer,po kupkani nechce papat taka je unavena,musim ju najprv uspat a tak jej dat papkat.uz to trva 3 mesiace,myslite ze sa to zmeni alebo robim niekde chybu?dakujem

Milá Martina,

na vašu otázku nie je jednoduché odpovedať prostredníctvom internetu. Ak si bábätko vyberá miesta a okolnosti dojčenia a je ochotné sa nadojčiť len v polobdelom stave (napr. len po zobudení alebo v noci), potom pri takýchto bábätkách často vidíme, že reagujú na tok mlieka, ktorý sa znížil.

Preto vám odporúčame spoločne s poradkyňou pri dojčení vyhodnotiť, ako vyzerá dojčenie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Poradkyňa vás naučí ako rozlíšiť pitie a satie bez pitia a ako posúdiť výdatnosť dojčenia a vyhodnotiť správanie bábätka počas dojčenia. Ak spoločne vyhodnotíte, že správanie bábätka súvisí s reakciou na tok mlieka, potom spoločne s poradkyňou prejdete možné príčiny poklesu tvorby mlieka a v rámci riešenia situácie spolu prejdete ako zintenzívniť fyzický kontakt s bábätkom a zvýšiť tvorbu mlieka – podrobný postup pre takéto situácie nájdete v tomto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Unavena pri dojceni