Vyšetrenie na gastroenterologii

Lucia    22.10.2016, 10:14

Dobry den.Pediater nas so 16 mesačnou dcérkou poslal na gastroenterologiu kvôli neprospievaniu,nakoľko podľa neho má málo kg na svoj vek (výška cca 74 cm a cca 8200 g)a mala by mať 3 násobok pôrodnej váhy. Pre pokoj duše sme sa rozhodli ísť tam.neviem aké vyšetrenia nás čakajú ale na recepcii nám zakázali 2 hod pred tým jesť aj kojit.iba piť vodu.tak sa chcem opýtať či naozaj nemôžem malu kojit (koji sa na poziadanie)nakoľko je to mimo nášho mesta a po prebudeni zvykne papat mliecko aj aby vydrzala cestu...dakujem.Lucia

Milá Lucia,

vzhľadom na to, že nepíšete, aké vyšetrenia vaša dcérka má absolvovať, nie je na vašu otázku možné odpovedať. Drvivá väčšina vyšetrení si nevyžaduje to, aby ste nemohli dojčiť, špeciálne, ak uviedli, že dcérka môže byť vodu - materské mlieko sa vo všeobecnosti pre účely takýchto vyšetrení považuje za "čistú tekutinu" rovnako ako voda. Preto je vysoko pravdepodobné, že nie je dôvod na to, aby ste nemohli dojčiť. 

Okrem toho, ak vaša dcérka skutočne neprospieva (a toto tak nemusí byť, pretože existuje pomerne široké rozpätie toho, aká môže byť normálna váha dieťaťa vo veku vašej dcérky a vaša dcérka do tohto rozpätia spadá), tak by najprv bolo vhodné posúdiť, ako vyzeralo prospievanie vašej dcérky už od začiatku až doteraz, a následne by prvým krokom malo byť vyhodnotenie výdatnosti dojčenia (prípadne zlepšenie dojčenia) a vyhodnotenie výživy pochádzajúcej z príkrmov. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vyšetrenie na gastroenterologii