Nemozem mu vybrat prsnik z ust ani po hodinach prisatia

Jarmila    24.10.2016, 05:12

Dobry den, Syn ma 21mesiacov. Cca od 7m mi nezaspava na prsniku - jednoducho ho prsnik neuspi. Ked sa v noci zobudi a ja si ho vezmem k sebe do postele, musim mu prsnik nechat v puse do rana. Inak place, kope, pisti atd. Je taky od narodenia, nefungoval u nas co-sleeping lebo som mu jednoducho nemohla zobrat prsnik z ust a nedokazala som lezat v jednej polohe celu noc. Okrem toho sa na prsniku hadze, kope, stipe ma... Pomoc, citim sa ako zombie. Je to moje tretie dieta, tie prve dve tiez boli dojcene, ale taketo problemy som s nimi nemala...

Milá Jarmila,

deti sa z hľadiska nočného spánku správajú rôzne. Čiže je možné, že vaše prvé dve deti boli z hľadiska nočnej starostlivosti jednoduchšie ako vaše tretie dieťatko, ktoré sa správa inak a je preňho potrebná intenzívnejšia starostlivosť.

Vieme, že deti v tomto veku potrebujú pomoc opatrovateľa so zaspatím a s udržaním sa v spánku. Toto je normálne. Ako každá iná oblasť starostlivosti o dieťatko, aj oblasť spánku môže mať rôzne individuálne otázky a riešenia, ktoré nie je možné vyhodnotiť prostredníctvom internetu. Odporúčame vám preto navštíviť podpornú skupinu dojčiacich matiek:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

aby ste mohli túto situáciu riešiť s ostatnými mamičkami dojčených detí spolu s poradkyňou pri dojčení. Vyhodnotili by ste tak ďalšie aspekty dojčenia, tvorby mlieka, polohy pri dojčení počas spania, všetky ostatné okolnosti, ktoré by bolo možné ovplyvniť alebo zmeniť tak, aby ste dokázali v dojčení pokračovať.  Spoločne s poradkyňou by ste mali vyhodnotiť aj správanie dieťatka počas dojčenia, ktoré popisujete – to, že sa hádže, kope a štípe. Nie všetko z toho, čo popisujete, je nutnou súčasťou dojčenia a je možné, že niektoré z týchto aspektov je možné ovplyvniť alebo zmeniť citlivými zásahmi.

Medzičasom si skúste ešte prečítať náš článok o nočnom dojčení s viacerými vysvetleniami a tipmi, ktoré môžu byť pre vás dôležité:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nemozem mu vybrat prsnik z ust ani po hodinach prisatia