Zvláště nepříjemná přecitlivost bradavek

Lída    24.10.2016, 04:26

Dobrý den, prosím o radu jsem zoufalá. Dcera 19m korig., 23m bio velmi často kojena přes den i v noci. Hodně jsme si to vybojovaly a přestat ještě dlouho asi nehodláme. Ona jinak neusne, moc nic jiného nevypije a na zklidneni je toto jediné, co opravdu zabírá. Ne vždy pije, hodně dudla. No a mě to začalo být z ničeho nic nepříjemné, myslím to dudlani a cumlani mých bradavek. Jako opravdu az nesnesitelně nepříjemné. Trochu podobně jsem to měla i na začátku, ale přestalo to naštěstí. Prostě velmi citlive bradavky, nepříjemně až sexuálně citlivé. No a pro mě je to nesnesitelné a strašně nepříjemné. Tak to nechci to ani nejde, ale chci kojit.Těhotná určitě nejsem. Trvá to již víc než měsíc. Když už to fakt nemůžu vydržet, tak prso vezmu, ale ona hrozně pláče a ja to takto nechci. Chci ji zase nechat dudlat, jak potřebuje. děkuji

Milá Lído,

túto situáciu je možné riešiť, nie je potrebné, aby ste museli bolesť tolerovať.

V prípade, že príčinou týchto nepríjemných pocitov skutočne nie je tehotenstvo, potom je dosť dobre možné, že by vám pomohlo preliečenie bradaviek podľa tohto protokolu:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/kandidoza/

Odporúčame vám stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste sa spoločne porozprávali o tom, aké prostriedky zvoliť pre preliečenie bradaviek a vyhodnotili, čo sa stalo s dojčením v posledných mesiacoch, či nenastali zmeny, pre ktoré by mohla poklesnúť tvorba mlieka, čo sa v tomto veku dieťatka tiež často prejavuje bolestivosťou bradaviek.

Okrem toho vám môže pomôcť aj to, že sa bude snažiť, aby vaše dieťatko bolo počas dojčenia pritiahnuté čo najviac k vášmu telu tak, aby bolo čo najlepšie prisaté - toto nepomôže úplne, ale má to tendenciu trošku bolesť zmierniť. Už aj pre to, že v tomto veku sa deti dojčia skutočne všelijako (a za normálnych okolností to nevadí), ale pri takejto bolesti môže aj malá snaha o zlepšenie toho, čo pri dojčení robia, o niečo zlepšiť vaše pocity. Mimoriadne si dávať pozor na to, ako je dieťatko prisaté počas nočného spánku - vtedy často väčšie deti bývajú prisaté veľmi rozlične a väčšinou málokedy správne.

Ďalej existujú niektoré príčiny bolestivých bradaviek, ktoré by bolo dobré vylúčiť, ako napríklad vazospazmus, ktorý sa v tomto veku niekedy môže v dôsledku nie ideálneho prisatia objaviť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zvláště nepříjemná přecitlivost bradavek