Caste nocne

Veronika    24.10.2016, 04:23

dobry den, mam 5 mesacneho syna. cez den aj na noc zaspava na prsniku. cez den spi 20 min kazde 2 hodiny..v noci sa kazdu hodinu preberie a vyzaduje si moju pritomnost. na prsniku ani nesaje, mozno parkrat cucne a spi dalej. toto sa opakuje kazdu hodinu. uz som unavena ja a on nevyspaty. spime spolu. viete mi poradit prosim, da sa to nejako obmedzit, zmenit, odnaucit? dakujem

Milá Veronika,

je normálne, ak 5-mesačné bábätko spí cez deň tak, ako ste popísali. Denný spánok je niekedy možné predĺžiť aktívnym prístupom k uspávaniu v čase, keď sa bábätko začína prebúdzať (napríklad po spomínaných 20 minútach). Vtedy je možné bábätko dojčením (alebo dojčením spojeným s nosením a pohybom) možné naspäť uspať. 

A je typické, že v noci sa približne v tomto veku začnú bábätká precitať častejšie. V tejto situácii existujú rôzne možnosti a tipy riešení a keďže sa na tieto otázky pýta množstvo mamičiek, pripravili sme pre neho tento článok, v ktorom nájdete vysvetlenia a rôzne návody, ktoré by vám mohli pomôcť pokračovať v dojčení a pritom sa cítiť menej unavená:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Caste nocne