Nocny plac

zuzana    24.10.2016, 04:11

Moj 3 a pol mesacny syn asi dva tyzdne v noci okrem budenia sa na jedenie pomedzi to zo sna placka. Ponukam mu prsnik, ale nie vzdy to pomoze. Postiskam ho, vezmem na ruky, niekedy pomoze, niekedy mrnci a zaspi. pri tom stale dviha nozky. Vobec sa nevyspim, mam pocit, ze je na prsniku kazdych 45 minut. Cim to moze byt? Vylucne dojcim na pozadanie. Dakujem.

Milá Zuzana,

bábätká mávajú fázy, počas ktorých v noci niekedy nestačí dojčenie na opätovné uspatie bábätka. Tieto fázy bývajú väčšinou prechodné a skoro pominú. Pokúste sa sledovať svoje bábätko a keď ho dojčenie neuspí, skúste ho ponosiť na rukách, uspať monotónnym pohybom. Z vašej otázky to nie je jasné, ale ak so svojim bábätkom nespíte v spoločnej posteli, skúste toto zmeniť, aby ste hneď pri prvých znakoch precitania mohli bábätku ponúkať prsník. Čím skôr vystihnete moment, keď sa bábätko prebúdza, a čím skôr mu dáte možnosť sa nadojčiť, tým je menšia pravdepodobnosť, že úplne prebudí.

Kým táto fáza prejde, pokúste sa nájsť si čas na spánok aj počas dňa, aby ste sa necítili tak vyčerpane. Nebojte, zlepší sa to. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok