Popálenina na prsníku

Slávka    29.07.2012, 22:06

Dobrý deň. Mám skoro 3-mesačnú dcérku plne dojčenú. Pri varení sa mi stal menší úraz - vyprskla na mňa horúca voda, len asi dve kvapky , ale práve na prsník ( na hranici bradavky). Ani to veľmi nebolelo, až potom sa mi zlúpla vrchná časť pluzgierika a teraz je tam asi 1x1cm otvorená rana. Postupne sa zaceluje , ale trošku mokvá a keď zaschne tak akoby bola zahnisaná, okolie rany trošku začervenalé.. Potieram si ranu repíkom, dezinfikujem 60 % liehom a používam Calciovú masť ( toto realizujem ešte len prvý deň) nakoľko je to čerstvý problém. Prsník je už naliaty (aj som odsávala),lebo som dcérku kojila len z druhého prsníka. Bojím sa , či v prípade povrchového poranenia ( príp.infekcie) sa nemôže infikovať aj mlieko resp. či môžem kľudne dojčiť dcérku a postupne si poranenie doliečiť počas dojčenia. Ďakujem za skorú odpoveď.

Milá Slávka,

najlepšie by bolo (ak je to z hľadiska bolesti možné), aby ste začali z tohto prsníka dojčiť, prípadne našli taký spôsob prisatia, aby sa to dalo. Mlieko je potrebné z prsníka dostávať (ak dokážete odsávať, malo by byť možné aj dojčiť). Nebojte sa dojčiť z hľadiska možnej infekcie. Môžete dojčiť bez starostí. Toto nie je pre dcérku ani pre mlieko žiaden problém. Ak by to bolo potrebné, môžete na ranu používať aj antibiotiká (napríklad zásyp alebo masť) a ďalej dojčiť. Začnite z prsníka dojčiť čo najskôr, ideálne hneď.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Popálenina na prsníku