Nizko polozena placenta a dojcenie

Eva    07.11.2016, 14:38

Dobry den, mam 26 mesacneho syna, ktorý je zvyknuty zaspavat na prsniku, bez prsnika velmi dlho nevie zaspat a je velmi nervozny. Momentálne som v 20 tt a zistili mi nizkopolozenu placentu, 15 mm od otvoru,mam mat kludovy rezim,setrit sa. Chcem sa opytat ako to je s dojcenim,mozem dalej dojcit,nezhorsi sa mi stav?Mojej lekarky sa už ani nepytam,podla nej som mala prestat dojcit hned, ako som zistila,ze som tehotna.Dakujem za odpoved.

Milá Eva,

dojčenie nijako neovplyvňuje umiestnenie placenty v maternici, ani jej polohu, ktorá sa potenciálne mení počas tehotenstva a nie je vôbec neobvyklé, aby nález v 20 týždni tehotenstva bol podobný tomu vášmu. Toto môže byť úplne normálne a nemalo by to predstavovať dôvod pre obavy alebo dokonca nejaké opatrenia v rámci dojčenia. Umiestnenie placenty sa s rastom maternice môže ešte meniť.

Z hľadiska dojčenia nie je dôvod obmedzovať dojčenie či prestávať dojčiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nizko polozena placenta a dojcenie