Znovu nastartovanie mlieka po zastaveni liekmi

Jana    27.11.2016, 10:13

Dobry den mam na vas otazku mam 1,5rocnu dcerku bola som v nemocnici aj som brala lieky a tam mi aj zastavili mlieko po prichode domov dcerka si hned spomenula aj sme sa vratili k dojceniu ale nejde to spustit hoc este mam mlieko ked zatlacim.Mala som ten problem po porode mlieko sa tvorilo ale nesiel ten tlak spustenia dali mi kvapky oxitocin a pomohlo.Myslite ze skusit ten oxytocin aby sa to spustilo?dakujem velmi pekne

Milá Jana,

je skvelé, že sa dcérka po prerušení dojčenia vrátila k dojčeniu. Z hľadiska liekov pre zastavenie tvorby mlieka nemusíte čakať, dcérka sa môže hneď dojčiť. Toto je možno jediné, čo potrebujete v tejto situácii urobiť. Samotná tvorba mlieka sa môže zvýšiť tým, že dcérka sa bude ochotná dojčiť. Ak by to bolo potrebné, existujú spôsoby, ako aj v tomto veku zvýšiť tvorbu mlieka – s týmto vám môže pomôcť poradkyňa pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Oxytocínové kvapky vám v tomto prípade nepomôžu, to, že sa zdá, že pomohli po pôrode, bolo výsledkom iných faktorov, ktoré vám skutočne pomohli. Oxytocín neprináša pri dojčení pozitíva - z hľadiska tvorby mlieka môže byť skôr negatívny faktor a z hľadiska spúšťania mlieka je možné spustenie mlieka vyvolať aj inak - špeciálne, ak sa sa bábätko prisáva na prsník, tak sa mlieko spúšťa a prsník sa vyprázdňuje. Nehovoriac o tom, že podanie umelého oxytocínu znižuje tvorbu oxytocínu v tele matky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Znovu nastartovanie mlieka po zastaveni liekmi