Potrebuje 18mes. dieta nahradu materskeho mlieka ked sa samo odstavilo?

Daška    16.12.2016, 14:39

Chcem sa spýtať ohľadom mliecka. Syncek 18mesiacov sa mi sám odstavil. Kojili sme na noc a v noci len dudlal a ráno si cuckol. Dlhšiu dobu zaspával bez mliecka potom zas chcel a teraz už nič. Skusala som mu dat ovsené pohánkové aj ryzove no nechce nic. S kravskym chcem este počkať. Nevadi to keď nechce pit žiadne? Ďakujem

Milá Daška,

prečítajte si toto vyjadrenie Svetovej zdravotníckej organizácie:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/pokracovacie-mlieka/

v ktorom WHO vysvetľuje, prečo je podávanie umelého mlieka pre nedojčené deti v takejto situácii „škodlivé“ a „zbytočné“. Ani žiadne iné mlieko by sa nemalo podávať v množstvách, ktorými by sa nahrádzalo materské mlieko. Ak dieťa nie je dojčené, je omnoho dôležitejšie sústrediť sa na rozmanitú, pestrú a čerstvú stravu, ktorou sa budú pokrývať výživové požiadavky dieťaťa.

Zaujímavá pre vás môže byť k tejto otázke aj táto odpoveď z našej poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1173

Okrem toho nie je vylúčené, že by sa vaše dieťatko mohlo znova chcieť vrátiť k dojčeniu. Skúste zvážiť aj túto možnosť a prečítať si túto odpoveď z našej poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1217



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Potrebuje 18mes. dieta nahradu materskeho mlieka ked sa samo odstavilo?