Dojcenie po mammaplatike

Monika    19.12.2016, 16:58

Dobry den, chcem sa opytat, ci mate skusenost s moznostou dojcenia po redukcnej mammaplastike pripadne ine operacii prsnikov. Vopred dakujem za odpoved Monika

Milá Monika,

áno, máme skúsenosti s mamičkami, ktoré absolvovali zmenšovanie prsníkov alebo iné operácie v oblasti prsníkov. Mnohé z týchto mamičiek dojčia úplne bez problémov, veľa závisí od rezu, špeciálne, ak bol okolo bradavky. V prípade, že je potrebné dojčenie zlepšiť, je možné sa obrátiť na poradkyňu pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

ktorá by s vami prešla, aké možnosti v tomto smere máte. Pretože bez ohľadu na operáciu prsníkov je vždy dôležité urobiť kroky pre prevenciu problémov s dojčením. Najčastejšou príčinou zníženej tvorby mlieka neskôr po pôrode sú problémy v začiatkoch dojčenia. Je preto dôležité urobiť čo najviac pre prevenciu:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=921

ktorá môže pomôcť znížiť riziko, že dojčenie bude problematické. V prípade, že sa urobí všetko pre prevenciu a napriek tomu sa vyskytnú s dojčením problémy, poradkyňa pri dojčení vám bude vedieť ukázať postupy, ako sa pokúsiť situáciu zlepšiť. V prípade, že by skutočne v dôsledku operácie nebolo možné, aby sa matke tvorilo také množstvo mlieka, aké bábätko potrebuje, aj tak je možné dojčiť. Je možné bábätko dojčiť a nechať ho vypiť všetko mlieko, ktoré je schopné získať (a každá kvapka vášho mlieka je tekuté zlato) a v prípade, že je to potrebné, bábätko sa môže dokŕmiť darcovským materským mliekom alebo umelým mliekom priamo na prsníku tak, aby dojčenie ostalo zachované:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie po mammaplatike