Zabehnutie mliecka

Anna    20.12.2016, 11:50

Pekny den, mam 2 tyzdnovu dcerku ktoru kojim. Stalo sa nam vsak ze uz dvakrat pri kojeni zacala kaslat a potom sa nevedela nadychnut az zmodrela. Co robit v takom pripade aby sa znovu nadychla?Kojim ju vo zvysenej polohe hlavky i hrudnika v sede. Ako zabranit aby sa opakovala tato situacia?

Milá Anna,

to, čo popisujete, môže byť úplne normálne. Z hľadiska dojčenia je dôležité sústrediť sa na správne prisatie, aby bábätko mohlo regulovať tok mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Výsledkom akejkoľvek správnej polohy by malo byť správne asymetrické prisatie, pri ktorom dolná pera bábätka pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná pera a nos sa prsníka nedotýka. Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.
Ak by ste mali obavy, obráťte sa na pediatra.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zabehnutie mliecka