Antibiotika u babatka a probiotika

Zdenka    17.01.2017, 13:25

Dobry den. Moj syncek ma 4 a pol mesiaca, je chory, berie antibiotika Cefzil. Je potrebne mu davat aj nejake probiotika, ked je plne dojceny? Dakujem. Zdenka.

Milá Zdenka,

materské mlieko obsahuje probiotiká (ako aj prebiotiká) a tiež množstvo ďalších látok, ktoré vystielajú sliznicu čreva a pomáhajú pri jeho obnove. Na materské mlieko sa dá v tomto smere spoľahnúť, že probiotiká obsahuje a bude obsahovať. Okrem toho vášmu synčekovi bude z materského mlieka pomáhať aj množstvo ďalších látok. V tejto situácii je pre neho nesmierne dôležité, že ho ďalej dojčíte a pomáhate mu chorobu rýchlejšie prekonať a po chorobe sa rýchlejšie zotaviť. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antibiotika u babatka a probiotika