Nekludne babatko

Jana    27.01.2017, 17:44

Dobry den, mam 13 tyzdnoveho syna, ktory pri kojeni je velmi nekludny. Trochu cicka mlieko a po chvili sa zacne vrtiet, krutit je nekludny, prisaje sa potom vypluje a zas prisaje. Toto robi dokola. Aj so spankom mame problem cez den zaspi len s pomocou kolisania a apu len 10 minut, potom vstane s placom a este nespokojnejsi. V noci tiez sa budi kazdu hodinu. Pomozte mi uz som zufala totó trva od narodenia a stale je to horsie a horsie. Dakujem za pomoc

Milá Jana,

v tejto situácii vám odporúčame kontaktovať poradkyňu pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože nie je možné prostredníctvom internetu presne vyhodnotiť, čo sa vo vašom prípade deje. Správanie bábätka pri dojčení, ktoré popisujete, sa podobá tomu, čo popisujú mamičky v úvode tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Je možné, že aj vo vašom prípade by pomohli opatrenia, ktoré článok v ďalšom obsahu popisuje.

Pre jednoznačné potvrdenie je však dôležité spoločne s poradkyňou skontrolovať dojčenie, vyhodnotiť pitie bábätka a jeho správanie v súvislosti s tým, ako vyzerá pitie. Okrem toho vám poradkyňa pomôže s rôznymi tipmi ako upokojiť bábätko, ako mu pomôcť zaspať a ako ho udržať v spánku. Pravdepodobne vám pomôžu niektoré z tipov z tejto stránky:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spanok/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nekludne babatko