Moc nezabrali antibiotiká

Mária    03.02.2017, 13:16

Dobrý deň prajem, Chcela by som sa prosím pekne informovať, že mám zápal prsníka, dcérka (vek 2 mesiace) sa naň nechce momentálne prisať, tak odsávam neustále mliečko, prsník nahrievam pod infračervenou lampou, dávam obklady - kapusta, smotana, víno a íné + plus som dostala antbiotiká Zinnat, Zajtra bude už 5 deň, čo ich beriem, ale hrču na prsníku mám ešte stále, boľavú a červenú. Viete mi prosím len poradiť, aky by mohol byť dˇalší postup liečby? Ďakujem moc.

Milá Mária,

v tejto situácii vám odporúčame čo najskôr sa obrátiť na poradkyňu pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Problémy s prsníkmi a bradavkami nie je možné diagnostikovať prostredníctvom internetu. Momentálne je veľmi dôležité, aby sa bábätko začalo naspäť prisávať k prsníku a aby sa jeho prisatie na prsníku čo najviac upravilo na správne asymetrické, pri ktorom dolná pera bábätka pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná pera a nos sa prsníka nedotýka. Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka a dobré pitie vyprázdňuje rovnomerne prsník, čo by mohlo pomôcť v prípade, že v prsníku zostali hrče, ktoré sa nevyprázdňujú. Poradkyňa pri dojčení skontroluje tiež uzdičku pod jazykom bábätka, ktorá môže spôsobovať časť tej situácie, ktorú popisujete.

Odporúčame vám prestať na prsník používať chladivé obklady. Nepomáhajú situáciu liečiť, to, prečo sa ľudovo traduje ich používanie, je najmä preto, že pri chladivom obklade sa väčšinou žena cíti subjektívne lepšie. Z hľadiska snahy prsník vyliečiť je však veľmi dôležité, aby prsník ostal v teple.

Prečítajte si aj túto odpoveď z našej poradne, ktorá sa končí bodmi, ktoré by mohli momentálne pomôcť uľaviť vašim príznakom:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=2260

Všetky kroky, ktoré podniknete, však budú účinnejšie, ak budete v spojení s poradkyňou pri dojčení a budete môcť dostať odporúčania šité na mieru vašej situácii.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Moc nezabrali antibiotiká