Časté krátké kojení

Zdeňka    14.02.2017, 13:13

Krásný dobrý den, mám téměř čtyřměsční dceru a poslední asi měsíc kojíme co hodinu/dvě přes den a co dvě/tři/čtyři v noci po zhruba 2-5 minutách. Dříve jsme kojily pokaždé 10-15 minnut po 3-4hodinách a teď jen takhle málo a často. Buď se přisaje hned nebo se s prsem trochu pere(nemazlí) a pak se odtáhne a křičí, pak se zase přisaje a pak zase křičí a nebo se odtáhne a směje se, kope do břicha a vzteká se. Přes den téměř vůbec nespí, před tím spala stále.. mléka mám dost, pořád mi odtéká, když se odtáhne, tak mi občas do pusinky stříká. kojím jen v poloze v leže a zádné příkrmy nebo UM nemáme, pouze kojím. s prdíky ani jiné problémy nemá. prsa mě bolí jen kryž je mám hodně nalitá, jinak nemám problém, bradavky mám taky nebolestivé. nic jsem v poslední době výrazně nezměnila, jen jsem začala kvalitně a dostatečně jíst. Mockrát děkuji za radu a vaší pomoci nesmírně vážím, zasílám příspěvek.

Milá Zdeňko,

ďakujeme za vaše milé slová a za príspevok, ktorý nám veľmi pomáha pokračovať v našej práci!

Vaša zmena stravovania s touto situáciu nesúvisí. Vašu situáciu by bolo potrebné vyhodnotiť v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby bolo možné vyhodnotiť pitie bábätka na prsníku a jeho správanie v súvislosti s pitím.

Pretože samotný fakt, že bábätko sa začalo dojčiť inak, ako keď bolo úplne maličké, nie je prekvapivý. Je typické, že novorodenci sa dojčia úplne sústredene, bez prerušovania a že deti okolo 3 mesiacov sa dojčia spôsobom, ktorý sa často hovorovo označuje ako „kuk-cuc“ – čo znamená, že sa dojčí, ale reaguje na podnety z okolia – odpojí sa, znova sa prisaje. Pritom sa dojčí typicky kratšie. Toto správanie môže byť úplne v poriadku, za predpokladu, že sa bábätko pri dojčení nehnevá, naďalej priberá a prospieva. Ak sa však bábätko správa tak, ako popisujú matky v úvode tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

potom je dôležité vyhodnotiť, čo sa deje. Vo vašej otázke je náznak toho, že bábätko sa na prsníku hnevá, kričí – ak sa skúsenosti mamičiek v úvode článku podobajú na tú vašu, potom článok ďalej pokračuje tým, ako situáciu zlepšiť a kľúčové je byť v takom prípade v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Časté krátké kojení