Nakojeny za 3 min?

Kristina    16.08.2012, 19:06

Dobry den, moj 3,5 mesacny syn pije tak cca 3 min a potom sa uz od prsnika odtiahne v podstate vzdy s usmevom. Mne sa to zda malo, ale neviem ho prinutit sa znova prisat. Po takomto kratkom nakojeni spi a je kludny aj 3-4 hodky a v noci sa budi iba raz. Za posledny tyzden mi zacal stat na vahe. Neviem teda, ci mu to kratke dojcenie postacuje, ale naozaj neviem ako ho prinutit pit viac, po odtiahnuti od prsnika mi mlieko stale tecie, ale uz sa zacinam aj obavat, aby som o mliecko neprisla. Vopred dakujem za radu.

Milá Kristína,

spojte sa s laktačnou poradkyňou:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Skúste si prečítať túto otázku tejto mamičky, ktorá je v podstate analogická s vašou:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=514

A potom, je tu jej ďalšia otázka, ktorá nasledovala o pár dní:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=523

Krátke dojčenie samo o sebe totiž nemusí byť problém, ak je v poriadku všetko ostatné. Ale státie na váhe v kombinácii s krátkym dojčením môže naznačovať potenciálny problém podobne ako v predchádzajúcej otázke. Ak to tak je, čo by vám mohla pomôcť posúdiť poradkyňa, tak potom je lepšie riešiť túto situáciu ešte skôr, ako bude akútna.

Riešenie sa nachádza v týchto dvoch dokumentoch:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Vysvetlenie k vašej situácii nájdete aj v tejto otázke:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=535



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nakojeny za 3 min?