Malo mleka po nemoci 16m

Marie    03.03.2017, 13:59

Mam 16m syna kojeneho na pozadani (3x v noci...priblizne pres den kazde 3h), pevnou stravu jedl jen 3 denne 1 až 1,4 dl stravy za jendo jidlo. Ted byl 5 dni nemocny a pevnou stravu nejedl vubec a 1,4 dne skoro kvuli kašli a ucpanemu nosu ani skoro se nekojil. Kvuli tomu se mela predevcirem preplnena prsa bolestive, trochu jsme odstrikavala do uleveni bolesti. Ted syna nemoc presla a uz se chce zase hodne kojit,ale me od vcera jakoby se mleko prestalo tvorit (prsa nemam vubec naplnena,, necitim nalevanu prsou, necitim, ze by syn mleko polykal). Bojim se, abych o mleko neprisla :-( Rikam si, zda to enni setrvacnost po te nemoci, ze pri nemoci, ze se mleko zacalo tvorit malo, kvuli malemu odberu. ted syn chce ale zase hodne a mleko neni.Jak zase obnovit velkou tvorbu mleka, kterou sjem mela do predevcirem? Chci kojit dlouhodobe aspon do 2 či 3 let veku. Děkuji moc za rady a podporu, jsme z toho ve stresu.

Milá Marie,

ak by to bolo potrebné, existujú spôsoby, ako zvýšiť tvorbu mlieka a môžu fungovať aj pri staršom dieťatku.  Zároveň však možno nepotrebujete nič iné len pokračovať v dojčení a o chvíľu sa budete cítiť lepšie a všetko sa vráti do normálu. Skúste synčekovi nechať prístup dojčeniu, nech sa môže dojčiť často, môžete celý proces podporiť tým, že nejakú časť dňa strávite so synčekom v kontakte koža na kožu, noste ho v nejakom nosiči alebo šatke. Dobrá tvorba mlieka sa nestratí zo dňa na deň, je vysoko pravdepodobné, že už o chvíľu bude všetko späť v starých koľajách. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Malo mleka po nemoci 16m