Užívanie antibiotík súčasne s liekmi proti bolesti

Janka    02.03.2017, 23:11

Mám 4 mesačného synčeka, ktorý je kojeny ale zároveň aj dojrmovany cez cievku na prsníku. Momentálne sa liečim na zápal okostnice a mám predpísané antibiotiká dalacin c 300. Len žiaľ samotné atb mi nestačia a musím si dávať aj tabletky od bolesti brufen alebo Ibalgin. Chcem sa opýtať či je to pre dieťatko bezpečné a zároveň by som sa chcela opýtať koľko tabliet od bolesti ako dojčiaca môžem užiť. V noci sme len kojeni a cez deň dokrmujeme keďže mám málo mliecka na priberanie dieťatka a veľmi rada by som si udržala aj to málo mliecka čo mám. Ďakujem, Janka

Milá Janka,

dojčiaca matka má právo na liečbu, ktorú potrebujete. Okrem potrebných antibiotík môžete užívať aj lieky proti bolesti, v bežnej dávke pre dospelého človeka.  Liečivo, ktoré sa v Ibalgine, nachádza, je z takmer úplne viazané na bielkoviny, čo znamená, že nie je k dispozícii na vylúčenie do materského mlieka. Preto nemá zmysel časovať dojčenie podľa užívania Ibalginu a môžete dojčiť tak, ako obvykle.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Užívanie antibiotík súčasne s liekmi proti bolesti