Problem niekam ist

Daniela    13.03.2017, 20:57

Dobry den, dcerka ma 4 a pol mesiaca, plne dojcena, prve dva mesiace som ju kojila vylucne po sediacky, tzv. na tenecnika, mala som problem s plochymi bradavkami a mala sa nevedela prisat, naucili sme sa, potom mi bolo doporucene, ze nech skusim po leziacky, ze je to pohodlnejsie, takze cez den spolu lezime a papa ana vecer, ked ju ukladam na dlhsi spanok ju kojim po sefiacky ako na zaciatku, v poslednom case ale mame problem niekam ist, podla mojho nazoru sa nedostatocne naje, kedysi mi vydrzala aj tri hodiny na prechadzke a teraz po hodine s nou utekam domov, lebo je hladna, slusala som ju nakojit aj vonku, ale cez den mi nechce dovolit ju nakojit po sefiacky, je nervozna, odtahuje sa,mrnci, mozno je to len nejake obdobie, ale priznam sa, ze som miestami zufala, samozrejme pocas dojcenia je neustale v pohybe, ma potrebu so sebou hybat, rucickami, nozickami, obcas si pri tom hmka, neviem si pomoct ako by sa co najlepsie sa najedla a vydrzala dlhsie ako hodinu, hodinu a pol bez mliecka. Na noc ked ju ukladam nie je problem, spapa z obidvoch prsnikov a spinka tri, styri hodinky. Dakujem velmi pekne za pomoc, snad som co najvystiznejsie opisala nas problemik, ktory sa nam vyskytol, S pozdravom Danka

Milá Daniela,

ak si bábätko „vyberá“ okolnosti dojčenia, odmieta sa dojčiť v určitej polohe a prostredí a omnoho lepšie sa dojčí v polospánku – v noci, potom stojí za to pozrieť sa na dojčenie osobne s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie a správanie sa bábätka pri dojčení správne vyhodnotiť. Je možné, že spoločne zistíte, že niektoré z prejavov vášho bábätka sa vyskytujú ako reakcia na tok mlieka a že sa vás budú týkať opatrenia z tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Možno však zistíte, že z hľadiska dojčenia je všetko v poriadku. Že bábätko odmieta niektoré polohy pri dojčení preto, že si odvyklo sa v tejto polohe dojčiť a potom si skúste prečítať túto odpoveď:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3798

Spoločne s poradkyňou prejdete aj ostatné situácie, ktoré vám momentálne sťažujú starostlivosť o bábätko, poradkyňa s vami vyskúša rôzne tipy a triky a pozve vás do podpornej skupiny dojčiacich matiek, v ktorej môžete získať ďalšie tipy iných mamičiek. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Problem niekam ist