Stracam mlieko,poradte prosim pripadne homeo

jana    20.09.2012, 22:16

som hospitalizovana,mlieko niekolkokrat denne odsavam,ale od vcera sa mo ho podari vzdy odsat menej :( rano,po celej noci som z laveho odsala velmi malo, z druheho to bolo rovnake mnozstvo. Ale pocss dna to bolo rovnake s lavym. Teraz pri vecernom odsavani som vsak aj z praveho odsala malicko. Co robit?snazim sa dostatocne pit,neviem,ci csstejsie odsavat?ako casto by to malo byt?nechcem o mlieko prist.prosim poradte nejake homeopstika ,alebo nieco :( /hosp. Som od pondelka,s hepatitidou.nedavaju mi antibiotika,len nieco na pecen./dcerka ma 7 mes.

Milá Jana,

to, že odsávate menej mlieka, môže byť spôsobené viacerými faktormi, napríklad:

1) efektívnosť odsávania - môžete skúsiť pridať aj ručné odstriekavanie a stláčanie prsníka

2) kvalita odsávačky

3) to, ako často odsávate (ideálne by bolo aspoň 8 x denne, z toho aspoň raz v noci)

Pravdepodobne by vám pomohlo, ak by ste brali prostriedky, ktoré podporujú tvorbu mlieka. Viac si o nich môžete prečítať v tomto materiály:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Úplne najideálnejšie by bolo, ak by ste mali možnosť, aby vám dcérku párkrát za deň priniesli do nemocnice, aby ste ju mohli priamo nadojčiť. Lieky, ktoré užívate pri hepatitíde, sú kompatibilné s dojčením a hepatitída sama o sebe nepredstavuje dôvod na prerušenie dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Stracam mlieko,poradte prosim pripadne homeo