Neotvara usta, nesaje

danka    01.10.2012, 13:16

dobry den, mam doma 6dnove babo. prve dni sa maly zle prisaval, napriek vsetkej snahe (rozne polohy) mi strasne rozkusal bradavky. okrem toho aj horsie saje ale obcas sa mu to podarilo a mlieko nestacil hltat. pri dalsom kojeni kym sa spustilo mlieko tak sa stale odtrhal a ked sa spustilo tak zaspal. pre mna to bolo cim dalej tym viac bolestive az som musela zacat odsavat. odsavam kazde 2h a mlieka je coraz menej hoci v porodnici mi isli prasknut prsniky. bradavky sa nehoja, snazim sa obcas prilozit a aspon tak stimulovat prsnik ale vobec to nejde. je to moje 3. dieta a aj ked uz som problemy s prisatim mala, tvorba mlieka bola spolahliva. som velmi unavena a neviem s tym nic spravit. je to ako zacarovany kruh. momentalne ho krmim striekackou. a vyzera to tak ze budem musiet dat UM, nemam uz ziadne odsate a prsniky sa nenalievaju. prikladanie je stale velmi bolestive. mam este sancu "rozchodit" to? ako na to? dakujem za odpoved.

Milá Danka,

v prvom rade potrebujete priamu pomoc laktačnej poradkyne. Zlé prisávanie sa dá zlepšiť, ale je to jednoduchšie ukázať ako popisovať:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Pozrite si naše videá, ktoré by vám mohli pomôcť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Potrebujete urobiť veľa krokov naraz:

1) Bolestivým bradavkám sa dá pomôcť - základom je zlepšenie prisatia. Okrem toho vám môže pomôcť tento dokument:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/kandidoza/

2) Prestať používať striekačku - striekačka v tomto smere nie je o nič lepšia ako fľaša. Existujú iné metódy, ako bábätko kŕmiť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

3) Zvýšiť tvorbu mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Stretnite sa s laktačnou poradkyňou čo najskôr, máte šancu to všetko zmeniť, vaše bábätko je maličké.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Neotvara usta, nesaje