Klobuciky

Radka    01.10.2012, 13:31

Dobry den, mam dceru, ktora ma 2,5 mesiaca, kojim juod zaiatku na klobcikoch, chcem s tym prestat, ale dcera sa nevie prisat na prsnik, pouzivame aj cumlik. Obcas ju musim dokrmit, lebo dcera sa zlosti na prsniky.Myslim ze asi mam malo mlieka. Vcer odsajem niekedy len 90ml a jej to nesztaci, tak davam este UM. Vecer jej odsavam mliecko, lebo je dost nervozna a potom placemem aj 2hodky vkuse. Mozete mi poradit ako odstavit klobuciky? aby sa mi dcera prisala pekne na prsia?

Milá Radka,

klobúčiky spôsobujú zníženie tvorby mlieka (niekedy v priebehu týždňov), čo spôsobuje to, že sa dcérka "zlostí" na prsníku. Toto je jeden z dôvodov, pre ktorý by sa klobúčiky nemali vôbec používať.

Na to, aby ste odstránili klobúčiky, potrebujete priamu pomoc od laktačnej poradkyne, ktorá vám ukáže, ako postupovať po tom, čo klobúčiky prestanete používať:

1) Prestaňte používať klobúčiky a postupujte podľa tohto dokumentu, ktorý popisuje, čo urobiť, keď sa bábätko neprisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ked-sa-dieta-neprisava/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

2) Ak dcérku potrebujete dokŕmiť, existujú iné spôsoby ako to urobiť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

3) Okrem toho je kľúčové, aby sa zvýšila tvorba mlieka podľa tohto dokumentu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Urobte všetky kroky, obzvlášť krok 7.

Vysoká tvorba mlieka je kľúčová pre to, aby sa dcérka prisala.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok