Ako si udrzat laktaciu pocas uzivanie liekov

Mária    03.10.2012, 02:38

dobry vecer, nakolko mam uz vyse tyzdna dost silne bolesti klbov a svalov na celom tele, lekar mi minuly tyzden predpisal Azitrox 500, ten nezabral, este som sa aj vyhadzala skoro po celom tele. V pondelok som bola u neho znova, nakolko mi stale kolise teplota (raz 37,2, potom az 38,5 a tak), podla zapalovych vysledkov zistil, ze mam pravdepodobne zapalovu artitidu klbov a nasadil mi Cedax 400mg + _Flugalin 50 mg (nemam kojit!). Malicky ma 15 mesiacov a ja by som chcela este pokracovat v kojeni, ak sa bude dat.Prosim o radu, ako si udrzim laktaciu, staci odsavanie? Vopred dakujem.

Milá Mária,

nedostali ste správne informácie, pri užívani oboch liekov môžete ďalej dojčiť, takže nepotrebujete dojčenie prerušiť a udržiavať laktáciu. Pokračujte v dojčení tak, ako ste boli normálne zvyknutá.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako si udrzat laktaciu pocas uzivanie liekov