Tehotenstvo pocas dojcenia, negativny test

Rona    09.10.2012, 23:34

Dobry den, mam takmer 8 mesacnu dceru plne dojcenu na poziadanie. Uz nejaky cas mam podozrenie ze som tehotna - cca 1,5 tyzdna citim nieco velmi podobne pohybom dietata, ale testy boli doteraz vsetky negativne (robila som si preventivne tak raz za 2 mesiace). Je mozne ze som napriek tomu tehotna a testy su negativne kvoli dojceniu? Okolo polovice augusta robilo mliecko zlte flaky - mohlo to byt kolostrum? Vdaka.

Milá Rona,

testy nie sú negatívne z dôvodu dojčenia. Ak by ste boli tehotná, tak samotné dojčenie nespôsobí, že test bude negatívny. Látka, ktorú test meria vo vašom tele v prípade tehotenstva stúpne bez ohľadu na dojčenie.

Kolostrum môže mať žltú farbu. Materské mlieko tiež môže mať rozličné farby, okrem iného aj žltú. Podľa tohto sa z hľadiska tehotenstva neorientujte. Ak chcete mať istotu a dokonca si myslíte, že už cítite pohyby bábätka, tak navštívte gynekológa.

Prečítajte si aj náš článok o dojčení v tehotenstve:

Dojčenie počas tehotenstva



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tehotenstvo pocas dojcenia, negativny test