bolenie pri dojceni

Andrea T.    07.07.2011, 01:06

Mama mesacneho syna, ktory je dojceny. V noci sa mi pekne prsniky naleju on potaha troske a spi. Ale lava bradavka ma vacsinou boli ked sa prisaje, ono to ustupi po chvilke, ale boli to. rano sa zobudzam s tym ze ked on malo pije v noci tak ma bolia prsniky na boku z vonkajsej strany, aj to ustupi cez den ked papa. Ale dnes ma to boli este stale i ked maly papal uz z oboch. Mam vela mlieka alebo sa maly zle prisava lebo ked kojim je dost nespokojny na prsnikoch len toci hlavou alebo drzi prsnik a nasaje,a ked aj posaje tak to aj vsetko vygrcka von...

Milá Andrea,

prepokladáme, že táto vaša otázka je pokračovaním predošlej otázky, ktorú nájdete tu: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=65

Vzhladom na to, čo ste napísali predtým, je jedna z možností, že sa vám skutočne tvorí veľa mlieka a v noci sa prsníky veľmi nalievajú a na určitých miestach sa nevyprázdňujú úplne. Bolesť pravdepodobne pochádza z miest v prsníku, ktoré sa nevyprázdnili. Toto by potvrdzovala aj skutočnosť, o ktorej píšete, a síce, že bolesť ustúpi cez deň, keď synček papá. Riešenie je popísané v predošlej odpovedi. V noci vám môže tiež pomôcť, ak budete počas dojčenia stláčať tie miesta, ktoré sa vám nevyprádzňujú a bolia. Nemusíte sa znepokojovať ohľadne grckania, vo vašom prípade môže mať súvis aj veľkou tvorbou mlieka. Vygrcnuté materské mlieko má dokonca schopnosť, vďaka imunitným látkam v ňom obsiahnutým, vystielať sliznice horných dýchacích ciest, a tým potenciálne prispievať k lepšej imunite bábätka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > bolenie pri dojceni