Vracanie

Banshee    05.11.2012, 23:43

Pekny den zelam. Nas 4-dnovy syn zacal zrazu mliecko ciastocne zvracat, ako sa mi zmenila kvalita, rovnako aj akoby mal hnacku. Dojcim na poziadanie a maly pije pokojne, da sa vracaniu zabranit odgrgnutim? Nevyzera totiz. ze by mal potrebu si odgrgnut a problem ma aj dlhsie po krmeni. Dakujem

Milá Banshee,

ak má váš synček 4 dni, tak všetky tieto príznaky, ak bábätko dobre pije, môžu byť normálnou súčasťou dojčenia - takéto "zvracanie" mliečka nie je potrebné riešiť.  A stolica, ktorú popisujete, je normálna - takáto zmena stolice je očakávaná a žiaduca.

Odgrgnutím sa "zvracaniu" nedá zabrániť, naopak, často odgrgnutie je zbytočné. Dávajte bábätko odgrgnúť len, ak si to skutočne vyžaduje, ale často práve snaha o odgrgnutie bábätko zobudí, keď zaspáva, čo môže byť potom problematické z hľadiska opätovného zaspania.

V tomto bode môže byť vhodné dojčenie dať skontrolovať laktačnej poradkyni, pretože niektorým aspektom tejto situácie, prípadne v budúcnosti, sa dá zabrániť pomerne jednoduchými úpravami dojčenia a prisatia.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok