Mozem uzivat Xyzal?

Maja    09.11.2012, 09:29

Dobry den, chcela by som vediet, ci mozem uzivat Xyzal, ked dojcim svoju 10 mesacnu dcerku. pocas tehotenstva som ho vysadila a teraz sa mi alergia zhorsila tak, ze sa nad ranom budim a nemozem dychat. Jedine, co mi ako-tak zabera su kvapky Allergodil, ale tie si tiez nedavam casto, lebo neviem, ci je to OK. Poradte mi prosim, ci to mozem uzivat, neviem sa dovolat alergologicke a som mierne zufala... Dakujem

Milá Maja,

pri dojčení z hľadiska dcérky môžete brať aj Xyzal aj kvapky Allergodil.  Užívanie týchto liekov nepredstavuje pre dieťatko žiaden problém. Jediná vec je, že orálne antihistaminitká ako Xyzal môžu potenciálne (nie všetkým ženám) znižovať tvorbu mlieka. Ale vaša dcérka je už dosť veľká na to, aby ste prípadné zníženie tvorby mlieka dokázali vykryť príkrmami. Otázku užívania orálnych antihistaminík teda zvážte podľa toho, ako vyzerá vaša tvorba mlieka a ako dobre je ustanovené dojčenie, prípadne myslite na to, že ak by to bolo potrebné, tvorba mlieka sa dá zvýšiť.
Na druhej strane si myslíme, že môžete využívať možnosti lokálnej liečby (napríklad kvapky, ktoré uvádzate ako aj ďalšie). Existujú aj iné lokálne lieky/spreje/kvapky, ktoré by vám možno mohli pomôcť a ktoré by eventuálne stáli za vyskúšanie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mozem uzivat Xyzal?