Dostatok zeleza v materskom mlieku

Martina    10.11.2012, 10:07

Dobry den,som mamickou 9,5 mesacneho chlapceka,ktory je plne dojceny na poziadanie od narodenia.Mliecko pije rad az natolko, ze odmieta prikrmy,resp. zje velmi malo,aj to iba hrusku,jablko,alebo banan a na veceru trochu ovsenej alebo ryzovej kase. Bojim sa o to,ci má dostatok železa. Dostáva ho ešte z materskeho mlieka ? Prosim poraďte co robit,dakujem za odpoved.

Milá Martina,

mnohé deti v tomto veku sa ešte len učia jesť jedlo a je normálne, že dojčenie tvorí drvivú časť ich celkového príjmu potravy. Naďalej ho dojčite tak ako doposiaľ, to, že sa dojčí veľmi rád, je úplne v poriadku. Váš synček sa bude učiť jesť postupne, nenúťte ho do jedla, dajte mu jedlo ochutnávať, brať do ruky, oblizovať, nechajte ho vyberať si z vášho taniera to, na čo má chuť.

Materské mlieko obsahuje železo, ktoré sa veľmi dobre absorbuje a postupne váš synček bude jesť aj potraviny, ktoré mu budú železo dopĺňať, nemusí sa strachovať. Skúste mu potraviny s obsahom železa ponúkať, deti potrebujú čas, aby sa  na jedlo zvykli.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dostatok zeleza v materskom mlieku