Svrbia ma prsia

Lenka    11.11.2012, 19:30

Dobry den, mam 3 mesacnu dcerku kojim ju,svrbia ma obcas prsia a pri stlaceni prsnikov ma bolia.Bradavky nemam poranene  asi mam zapal prsnikov moze preto malinka sa odtahovat plakat kusat a odmietat papat je to len sem tam. Poradte mi prosim

Milá Lenka,

nie je jednoduché cez internet povedať, čo presne sa deje. Najlepšie by bolo skontaktovať sa k laktačnou poradkyňou našom zozname.

Na základe stretnutia s poradkyňou by bolo možné stanoviť, o čom ide - nie je pravdepodobné, že máte zápal prsníkov, ale toto sa dá spresniť pri osobnom kontakte. Popis jednej z možných diagnóz aj s návodom na riešenie nájdete v tomto dokumente:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/kandidoza/

Druhá vec, s ktorou by vám mohla poradkyňa pomôcť je správanie vašej dcérky na prsníku, ktoré ste popísali.

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=454

Je možné, že správanie bábätka na prsníku ako aj vaša bolesť spolu vzájomne súvisia, a ich spoločným menovateľ môže byť znížená tvorba mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Svrbia ma prsia