Dojčenie a depresia

Jana    19.11.2012, 14:33

Dobrý deň,mám 3 mesačné dieťa.Od pôrodu mám mierne depresie,ktoré teraz posledné dva týždne vyvrcholili mojím nespávaním v noci.Nemôžem vôbec zaspať.Aké lieky na spanie môžem užívať.Vyskúšala som už aj homeopatiká, tieto mi ale neúčinkujú.

Milá Jana,

svoju otázku by ste potrebovali konzultovať so psychiatrom, ktorý je naklonený dojčeniu tak, aby vám mohol pomôcť.

Nespávanie v noci aj depresie potrebujte riešiť a máte rozličné možnosti. Ak by vám lekár predpísal lieky na spanie, tak ich môžete užívať a zároveň dojčiť - konkrétny liek musí určiť váš ošetrujúci lekár na základe vašej diagnózy. Okrem toho sa môžete tiež zaujímať o možnosti psychoterapie, ktorá by vám tiež mohla pomôcť.

Skúste si prečítať aj naše predchádzajúce odpovede na podobné otázky:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=488

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=516



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a depresia