Cmulanie palca

Banshee    11.12.2012, 22:26

Dobry den, ako je to s cmulanim palca u dojciat? Citala som vselico od toho, ze babo sa nemusi az tak ochotne prisavat na prsnik cez neskorsie krive zuby az po to, ze sa neskor od toho neda dieta odnaucit. 6-tyzdnovy syn je takmer permanentne prisaty cely den, no ked je niekedy pocas bdelosti chvilu "odmietany", hned si zacne cumlat pasticky a potom palec, aj ked jedol par minut predtym. Dakujem

Milá Banshee,

detailnú odpoveď na svoju otázku nájdete v týchto predchádzajúcich odpovediach:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=102

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=194

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=483

Niekedy môže byť cmúľanie palca len prechodným správaním (obzvlášť, ak si bábätko necmúľa stále rovnaký palec). V každom prípade sa vám oplatí investovať v tomto malom veku do toho, aby sa v čo najväčšej možnej miere satie a cmúľanie odohrávalo na prsníku a aby si palček čo najviac necmúľal.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Cmulanie palca